MENU

Dierendasjes haken

In dit boek heb je de keuze uit 15 verschillende dierendasjes. Elke das is opgebouwd uit dezelfde onderdelen, zoals kop, lijf (middenstuk) en staart, die per dierendas te wisselen zijn. Er zijn zo wel meer dan 90 variaties te maken. Bovendien is er een bonuspatroon voor een bijpassende dierenmuts toegevoegd. Opdrachtgever: Uitgeverij Scheepjes (freelance)
Read More ›

Handboek voor Hoogsensitiviteit

Voor mensen die zich afvragen waarom ze zo gevoelig zijn voor signalen en prikkels uit hun omgeving, of die worstelen met hun eigen wijze van ‘(be)leven’ en reageren op anderen. Daar schreef Mérène Rouma dit boek voor, vanuit haar ervaring als coach van hoogsensitieve mensen en anderen die te maken hebben met mentale blokkades en uitdagingen. Via voorbeelden en eenvoudige oefeningen, laat ze zien hoe ons interne mechanisme werkt en hoe we dat kunnen beheren. Gerelateerd aan ieders energiesysteem (chakra’s) stelt ze ons in staat het leven te leven dat bij ons hoort. Opdrachtgever: The Optimist NL (dienstverband)
Read More ›

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen. Het blad verschijnt 6 keer per jaar en heeft telkens een ander omslagthema. Opdrachtgever: The Optimist NL (dienstverband)
Read More ›

Medisch Dossier

Medisch Dossier is de Nederlandse uitgave van het Britse blad What Doctors Don’t Tell You. Het magazine verschijnt 10 keer per jaar en biedt onafhankelijke informatie voor een gezonde levensstijl. Opdrachtgever: Medisch Dossier (dienstverband)
Read More ›

The Optimist jubileumeditie

Speciale uitgave van The Optimist ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. In dit collectors item delen 25 schrijvers hun gedachten over de tijd waarin we nu verkeren, en over de toekomst die ons wacht. Opdrachtgever: The Optimist NL (dienstverband)
Read More ›

Proefschrift Claudia Fischer

Proefschrift ontwerp voor Quality indicators for hospital care: reliability and validity door Claudia Fischer. Voor het ontwerp heb ik me laten inspireren door de inhoud van het proefschrift en door de voorbeelden die door Claudia werden aangedragen. Naast het proefschrift, heb ik ook een bijpassende uitnodiging ontworpen en een Powerpoint template voor de presentatie bij de publieke verdediging. Claudia: “It looks beautiful! Thank you so much for your great work. I am so glad I have chosen you.” Opdrachtgever: Claudia Fischer (freelance)
Read More ›

Satelliet Meubelen Collection

Dit productboek van Satelliet Meubelen laat de collectie van 2016 zien. Het boek is vormgegeven in samenwerking met bureau Flaim, Rosemarie Poldervaart en Dominique de Wild. Opdrachtgever: Satelliet Meubelen (freelance)
Read More ›

Proefschrift Sandra Oude Wesselink

Proefschrift ontwerp voor Towards Evidence-based Government Supervision in Healthcare door Sandra Oude Wesselink. Het ontwerp is gebaseerd op de inhoud van het onderzoek en daarnaast heb ik ook rekening gehouden met de persoonlijke smaak van Sandra. Naast het omslag en het binnenwerk, heb ik ook een bijpassende uitnodiging ontworpen, een Powerpoint template voor de presentatie bij de publieke verdediging en een PDF voor online. Sandra: “Je mag ontzettend trots zijn op zo’n mooi boek, dank je wel!” Opdrachtgever: Sandra Oude Wesselink (freelance)
Read More ›

Bier & Spijs

Bier & Spijs is een kookboek met 70 recepten met bijpassende biersuggestie door biersommelier Fiona de Lange en chef-kok Jo Vaessen. Het boek begint met een inleiding, gevolgd door de recepten die zijn ingedeeld per seizoen en gang (voor-, hoofd- en nagerecht) en een menusuggetie voor elk seizoen. Voor de vormgeving van dit boek heb ik me laten inspireren door de etiketten van vele Nederlandse speciaalbieren en de Bourgondische stijl van chef-kok Jo Vaessen. Na de boekpresentatie van Bier & Spijs in restaurant Dwars, het restaurant van chef-kok Jo Vaessen in Amsterdam, verschenen er verschillende recensies over dit boek (selectie zie hier onderaan). Opdrachtgever: Caplan (dienstverband)   Review: Bier aan tafel combineert perfect – de café site ‘Bier & Spijs is aantrekkelijk vormgegeven en overzichtelijk opgebouwd. Na een algemene introductie over de mogelijkheden van bier aan tafel en de verschillende biertypen volgen 70 recepten die zijn gerangschikt per seizoen. Achterin het boek nog een paar handige menusuggesties.’ Het volledige artikel lees je hier. Review: Bier & Spijs vol heerlijke combinaties – genieten met bier ‘Elk recept staat mooi en duidelijk beschreven en is visueel ondersteund met mooie foto’s van het eten en het bier.’ Het volledige artikel lees je hier. Review: Bier & Spijskookboek – bierburo […]
Read More ›

100 Groene Smoothies

100 Groene Smoothies is een boek met 85 verschillende smoothies en 15 sappen uit de slowjuicer. Het boek begint met een algemene inleiding en is daarna overzichtelijk ingedeeld per hoofdgroente, zodat het makkelijk  is om een recept op te zoeken als je bijvoorbeeld nog courgette in huis hebt. Het boek heeft een hedendaagse vormgeving waarin mijn stijl als ontwerper goed is terug te zien. Over 100 Groene Smoothies verschenen verschillende recensies (selectie zie onderaan deze pagina). Opdrachtgever: Caplan (dienstverband)   Review: 100 Groene Smoothies – koken.blog.nl ‘Een groot pluspunt is verder dat de recepten per groentesoort gesorteerd staan. Heel handig als je bijvoorbeeld wortelen over hebt van het avondeten en daar de volgende dag een smoothie van wilt maken. De quotes van leden van het testpanel zijn een goede aanvulling.’ Het volledige artikel lees je hier. Review: 100 Groene Smoothies van Thea Spierings – lekkertafelen.nl ‘Een leuk boek wanneer je graag smoothies maakt, maar zelf geen inspiratie (meer) hebt.’ Het volledige artikel lees je hier. Review: Eet je groenten! – FemNa40 ‘In het boek spelen dertig verschillende groente de hoofdrol in maar liefst 85 recepten voor in de blender, en 15 voor in de slowjuicer. En allemaal even lekker, want ze zijn allemaal getest door een proefpanel…’ Het volledige […]
Read More ›