DeConstruct
DeConstruct geeft een positieve draai aan de crisis door nieuwe, unieke designartikelen te maken van afgedankte en tweedehands producten. Dit project is een samenwerkingsverband met Sytske Grunveld en Helene Smits en was te zien in De Krabbedans, Eindhoven, van 14-12-2012 t/m 12-01-2013. In januari 2013 is er in Uitkrant Eindhoven een interview gepubliceerd over de DeConstruct pop-up store (zie hieronder). Eigen project in samenwerking met Sytske Grunveld en Helene Smits. De Krabbedans DeConstruct Pop-up store T/M 13 JANUARI de Krabbedans Vanaf 14 december opent de Krabbedans een nieuwe tijdelijke Pop-up store met als label DeConstruct. Helene Smits, Irma Theunisse en Sytske Grunveld zijn de oprichters van dit label en het uitgangspunt van de collectie is de kredietcrisis. De meiden van DeConstruct hebben zich op een positieve manier laten inspireren. Alle drie bezitten zij een eigen specialiteit: Fotografie, Graphic Design en Illustratie. Desondanks hebben ze als gezamenlijk doel om van afgedankte materialen nieuwe producten te creeëren. Op welke manier heeft de kredietcrisis jullie geïnspireerd? “Je wordt tegenwoordig overal geconfronteerd met de crisis. Zowel in de media als in je eigen omgeving is het een veel besproken onderwerp. Daarom stelden wij ons de vraag: Hoe kan de crisis ons op een positieve manier […]
Read More ›
When I put this on display, I’ll remember
When I put this on display, I’ll remember is het afstudeerproject van mijn studie Graphic Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem. Het boek bestaat uit een tijdlijn met quotes van directe betrokkenen bij de zeven grootste kernrampen uit de geschiedenis, waaronder Chernobyl en Fukushima. Het is zowel een monument als een werk dat je bewust maakt van de verstrekkende gevolgen en de lange nasleep van deze rampen. Bij mijn afstuderen in januari 2013 schreef docent Pieter Hildering een judicium over When I put this on display, I’ll remember (zie onderaan deze pagina). Vrij werk. Irma Theunisse Voor haar onderzoeksopdracht verzamelde Irma honderden teksten van mensen die ooit slachtoffer waren van een ramp met een kernreactor. Slachtoffers van het ongeluk in Three Mile Island in 1979 en van de ramp in Tschernobyl in 1986 toen radioactieve wolken richting het oosten dreven maar de wereld pas na twee dagen werd ingelicht. Een ramp die direct al aan 2500 mensen het leven kostte en waarbij bijna tien jaar later het aantal gevallen van schildklierkanker 25 keer hoger bleek te zijn dan voor de reactor ontplofte. Ze verzamelde uitspraken van slachtoffers van de brand in de reactor van Windscale, van de ramp in 1957 […]
Read More ›
Het grensvlak van vormgeving en auteurschap
Boekontwerp op het grensvlak van vormgeving en auteurschap is een scriptie met de hoofdvraag: hoe is grafisch ontwerpen op het grensvlak van vormgeving en auteurschap ontstaan, wat wordt eronder verstaan en wat zijn de kenmerken? Het miniscule formaat is geïnspireerd op de dummy’s van Irma Boom. Vrij werk.
Read More ›
The Witch-cult in Western Europe
The Witch-cult in Western Europe is een boek afkomstig uit het begin van de vorige eeuw. Ik heb dit boek opnieuw vormgegeven op een hedendaagse manier die toch de sfeer van het onderwerp uitstraalt. Ook heb ik als toevoeging op het gebruikte font Perpetua enkele speciale karakters ontworpen die van oorsprong niet in het font aanwezig waren, maar wel nodig zijn om de teksten in Oud-Duits, -Frans en -Engels volledig en correct te kunnen weergeven. Vrij werk.
Read More ›
Zelfcensuur uit angst
Zelfcensuur uit angst is een krant over zelfcensuur. Waarom sencureren kranten zichzelf? Waar is deze zelfcensuur op gebaseerd en hoe ver zijn ze bereid te gaan? Deze krant bevat onder andere een aantal gedurfde quotes, gecensureerd op verschillende grafische manieren. Vrij werk.
Read More ›
It’s pretty delusive
It’s pretty delusive is een onderzoeksproject over de manier waarop we zouden moeten ontwerpen. Ik heb een grote hoeveelheid informatie over dit onderwerp verzameld en aan de hand daarvan een essay geschreven (zie onderaan deze pagina) en vormgegeven op een poster om de verbanden tussen de verschillende alinea’s nog beter aan te geven en de lezer de mogelijkheid te geven om het essay op zijn of haar eigen manier te lezen. Vrij werk. It’s pretty delusive! While I was gathering information graphic design, I came up with some little thoughts and theories myself. I took some notes about that and that was the very beginning of this essay. The purpose of this essay is defining a theory to hold on to while designing, to help myself and other designers to create better designs that are related to and can me understood by the society. Do you remember the last time when you were staring at the blank page on your computer screen, wondering when and if you would ever come up with your next idea? Well, if you keep sitting there it’s definitely not going to happen. Graphic design is not about locking yourself up in your vacuum, staring at blank […]
Read More ›
Dialogue
Dialogue is een Japans gebonden filmscript, gedrukt op dun papier. Elke lijn representeert een personage uit het script, hun namen zijn aan de binnenkant van het omslag gedrukt. De lijnen van de karakters hebben allemaal hun eigen plek, de locaties waar de scenes zich afspelen zijn aan de binnenkant van de pagina’s gedrukt. Vrij werk.
Read More ›
GG
Serie modefoto’s voor En Vie Magazine. Mijn grafische illustraties benadrukken de sfeer en de grafische vormen van de kleding. Fotograaf: Maan Limburg, Model: Gemma Galeno, MUA: Camee Jongeneel, Concept & Styling: Gracia Visscher, Graphics: Irma Theunisse In DigiFoto MasterClass 2.2013 verscheen een spotlight artikel over fotograaf Maan Limburg met een foto uit de GG serie (zie onderaan deze pagina). Vrij werk in samenwerking met Maan Limburg.
Read More ›
Connection
Connection is een lettertype dat ik heb ontworpen aan de hand van een onderzoek naar handschriften. In dit lettertype worden alleen de delen van de letters gebruikt die in elk handschrift hetzelfde zijn en dus essentieel om de letters te kunnen herkennen. Ook zijn er negen verschillende verbindingen toegevoegd, waarmee de letters op je eigen manier kunnen worden verbonden. Vrij werk.
Read More ›