Bier & Spijs is een kookboek met 70 recepten met bijpassende biersuggestie door biersommelier Fiona de Lange en chef-kok Jo Vaessen. Het boek begint met een inleiding, gevolgd door de recepten die zijn ingedeeld per seizoen en gang (voor-, hoofd- en nagerecht) en een menusuggetie voor elk seizoen. Voor de vormgeving van dit boek heb ik me laten inspireren door de etiketten van vele Nederlandse speciaalbieren en de Bourgondische stijl van chef-kok Jo Vaessen.
Na de boekpresentatie van Bier & Spijs in restaurant Dwars, het restaurant van chef-kok Jo Vaessen in Amsterdam, verschenen er verschillende recensies over dit boek (selectie zie hier onderaan).
Opdrachtgever: Caplan (dienstverband)
Review: Bier aan tafel combineert perfect – de café site
‘Bier & Spijs is aantrekkelijk vormgegeven en overzichtelijk opgebouwd. Na een algemene introductie over de mogelijkheden van bier aan tafel en de verschillende biertypen volgen 70 recepten die zijn gerangschikt per seizoen. Achterin het boek nog een paar handige menusuggesties.’
Het volledige artikel lees je hier.
Review: Bier & Spijs vol heerlijke combinaties – genieten met bier
‘Elk recept staat mooi en duidelijk beschreven en is visueel ondersteund met mooie foto’s van het eten en het bier.’
Het volledige artikel lees je hier.
Review: Bier & Spijskookboek – bierburo
‘Het boek is prachtig vorm gegeven en ingedeeld per seizoen. Voor ieder jaargetijde zijn er recepten voor voor- en hoofdgerechten en een toetje. Ieder hoofdstuk sluit af met een menusuggestie van drie gangen.’
Het volledige artikel lees je hier.