MENU

DeConstruct

DeConstruct geeft een positieve draai aan de crisis door nieuwe, unieke designartikelen te maken van afgedankte en tweedehands producten. Dit project is een samenwerkingsverband met Sytske Grunveld en Helene Smits en was te zien in De Krabbedans, Eindhoven, van 14-12-2012 t/m 12-01-2013.

In januari 2013 is er in Uitkrant Eindhoven een interview gepubliceerd over de DeConstruct pop-up store (zie hieronder).

Eigen project in samenwerking met Sytske Grunveld en Helene Smits.

 

De Krabbedans
DeConstruct

Pop-up store
T/M 13 JANUARI
de Krabbedans

Vanaf 14 december opent de Krabbedans een nieuwe tijdelijke Pop-up store met als label DeConstruct. Helene Smits, Irma Theunisse en Sytske Grunveld zijn de oprichters van dit label en het uitgangspunt van de collectie is de kredietcrisis. De meiden van DeConstruct hebben zich op een positieve manier laten inspireren. Alle drie bezitten zij een eigen specialiteit: Fotografie, Graphic Design en Illustratie. Desondanks hebben ze als gezamenlijk doel om van afgedankte materialen nieuwe producten te creeëren.

Op welke manier heeft de kredietcrisis jullie geïnspireerd?
“Je wordt tegenwoordig overal geconfronteerd met de crisis. Zowel in de media als in je eigen omgeving is het een veel besproken onderwerp. Daarom stelden wij ons de vraag: Hoe kan de crisis ons op een positieve manier inspireren bij het maken van nieuw werk? Het is ons gelukt om hier een positieve draai aan te geven door bestaand materiaal te gebruiken als basis voor nieuwe producten; ‘upcycling’. Nood maakt vindingrijk, zo luidt het gezegde. Dat laten wij zien in onze collectie.”

Wat maakt DeConstruct zo bijzonder?
“DeConstruct is een multidisciplinair samenwerkingsverband, tussen een fotograaf (Helene Smits), een illustrator (Sytske Grunveld) en een grafisch ontwerper (Irma Theunisse). We kennen elkaar al jaren en hebben elkaar altijd al geholpen met diverse projecten. Tijdens deze samenwerking vonden wij een gezamenlijke interesse in ‘upcycling’. Zo is DeConstruct tot stand gekomen. Door ieders eigen specialiteit werken we vanuit verschillende perspectieven aan ons assortiment. Zo kunnen we elkaar op een breed vlak inspireren en hierdoor bestaat de collectie uit een breed scala aan producten.”

Wat is jullie toekomstdroom?
“Wij willen als ontwerpers een nieuw licht laten schijnen op thema’s die ons en de rest van de samenleving bezighouden. Dit laten wij zien in onze huidige collectie, maar dit is ook ons uitgangspunt in de toekomst. Deze Pop-up store is slechts het begin.”